nedelja, 23. september 2012

Bodite kot orel ...


Kakšen lep dan je danes - pa čeprav je zunaj slabo vreme, kajne? Zakaj lep, ko pa je zunaj oblačno ali celo dežuje? Spomnite se stare kitajske modrosti o JING JANG - u, kjer je v vsaki dobri stvari nekaj malega slabega in v vsaki slabi stvari nekaj dobrega. Potrudite se najti tisto dobro v vsakem izzivu, ki vam stopi na pot. Napor, ki ga boste vložili, se vam bo tisočkratno povrnil. Ko najdete tisto dobro, se osredotočite na to, podpirajte in razvijajte samo to. Izziv bo postal vaša priložnost in vaša pot v bodočnost.

Bodite kot ptica. Bodite kot orel, letite visoko. Zakrožite nad svojim življenjem, poglejte vse tiste trenutke, ki so prišli, ko ste se utapljali v vodah samopomilovanja. Zdaj veste, da ste boljši. Zdaj ste se dvignili nad probleme in iščete izzive. Pa tudi če kdaj za hip predahnete, opazujte okolico in iščite nove izzive. Prišli vam bodo nasproti, zdaj ste pripravljeni, da jih prepoznate in naredite iz njih priložnosti.

Verjamete, da zmorete. Verjamete vase, saj puščate ostanke starih razmišljanj daleč za sabo. Povsod ste si nalepili opozorila, s katerimi se opozarjate na svojo izbrano pot. Namesto počasnega sprehajanja, plazenja ali ždenja ste si izbrali, da boste leteli. Hitro, visoko, daleč.

Tako daleč, kot sežejo vaše misli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar