sreda, 26. september 2012

Če je življenje igra, potem potrebujemo pravila zanjo!


1. Pravilo: Dobili ste telo.
Lahko vam je všeč, morda pa ga celo ne marate – ampak - vaše je in bo z vami dokler boste živi. Sprejmite ga. Tisto pomembno ni v zunanjosti. 

2. Pravilo: Dobili boste lekcije.
Vpisani ste v celodnevno, neuradno šolo z naslovom “Življenje”. Prav vsak dan boste imeli priložost, da se naučite kakšno lekcijo. Lahko vam bo všeč ali ne, vendar so te lekcije pisane vam na kožo in so del vašega učnega načrta.

3. Pravilo: Napak ni – samo lekcije so!
Vaša rast je proces eksperimentiranja, je serija poskusov, napak in občasnih uspehov. Vsi, uspeli in neuspeli poskusi, so del tega procesa in so lekcije, ki se jih morate naučiti. Zato bodite sočutni do sebe in drugih. Učenje včasih traja precej dlje kot bi želeli.

4. Pravilo: Lekcije se ponavljajo, dokler se jih ne naučite.
Lekcije se bodo ponavljale v najrazličnejših oblikah toliko časa, dokler jih ne boste razumeli in se naučili vsega kar je potrebno. Ko jih boste obvladali, boste seveda dobili nove. Zavedanje, želja po spremembi in potrpljenje bodo vaše najmočnejše orožje.

5. Pravilo: Učenja ni nikoli konec.
Učenje se ne zaključi v nobenem obdobju v življenju. Dokler boste živi, bodo tu tudi lekcije, ki se jih bo treba naučiti. Zato se ne upirajte ritmu življenja. Bodite dovolj ponižni in priznajte svoje napake, dovolj fleksibilni in se učite iz njih, kajti togost vas bo oropala vse svobode in lahkotnosti novih možnosti.

6. Pravilo: “Tam” ni nič boljše kot tukaj”. 
Ko namreč vaš “tam” postane tukaj, boste seveda vedno našli nov “tam”, ki bo videti bolj vabljiv kot trenutni tukaj. S hvaležnostjo sprejmite vse kar je dobrega v vašem življenju in ne preštevajte tistega kar ni. Vsak trenutek svojega potovanja skozi življenje se zavedajte, da ste točno tam, kjer je najbolj prav. Opomnite se, če pozabite, kajti tako boste lažje našli zaupanje in svoj mir.

7. Pravilo: Drugi so le vaša ogledala.
Pri nikomer ne ljubite ali sovražite nečesa, kar ne odseva tistega, kar ljubite ali sovražite pri sebi. Bodite tolerantni do drugih – sprejmite jih take kot so. Imejte zdrav odnos do dojemanja sebe, svojih razmišljanj in občutkov. Bodite v oporo drugim – če tega ne zmorete, je to najboljši znak, da nekje zanikate svoje potrebe.  

8. Pravilo: Kaj boste storili s svojim življenjem je odvisno od vas.
Imate prav vso orodje in vse potrebne spretnosti – kaj boste z njimi storili je odvisno samo od vas. Prevzemite odgovornost za vse kar počnete. Ne jezite se! Slabi spomini povzročajo zmedo v vašem razmišljanju.

9. Pravilo: Vsi odgovori so v vaši notranjosti.
Treba jih je le poiskati, poslušati in zaupati. Zaupajte svojim instinktom in najglobljim občutkom. Ni pomembno kako jih zaznate – kot droban glasek ali močan inspirativni preblisk.

10. Pravilo: Vse to boste pozabili ob rojstvu.
S tem znanjem se rodimo. Že najzgodnejše izkušnje nas popeljejo v fizični svet, stran od duhovnega in sčasoma začnemo dvomiti, ne zaupamo in ne verjamemo. Lahko se pa vsega spet spomnite, če želite. Seveda pa se bo treba potruditi in poiskati in obuditi vaše notranje vedenje.

Povzeto po knjigi:
If Life Is a Game, These are the Rules

Ni komentarjev:

Objavite komentar